Potpisan ugovor za projekt ŠKOLA PUNa MOGUĆNOSTI⁴

Za projekt Grada Zadra ŠKOLA PUNa MOGUĆNOSTI⁴ ugovorena su sredstva ukupne vrijednosti 9.241,567,20 kuna od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 7.855,332,12 kuna.

Svrha ovog projekta je pružiti podršku uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Grada Zadra tijekom četiri godine čime će se izravno doprinijeti povećanju njihove socijalne uključenosti i integracije u redovnom školovanju. Provedba projekta je započela od 1. kolovoza 2017., a trajat će do 21. srpnja 2021.godine.

Sredstva su odobrena u okviru Poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama III. faza", koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola. Uspješnim prijaviteljima osiguran je iznos od 362.397.460,54 kuna. Ugovore su predstavnicima gradova i županija uručili ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić.

Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora nazočili su zamjenik Gradonačelnika Ante Babić i pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić